Over Astyla

Astyla is een jong merk met een belangrijke missie: een duurzamere markt voor sportieve mode.


​We zijn er om je te helpen een betere atleet te worden door je te voorzien van de beste sportkleding. Astyla levert fair trade en ecologische kledij van organisch katoen en gerecycleerd polyester, steeds van hoge kwaliteit een met een minimale ecologische voetafdruk. Al onze producten worden gemaakt in fabrieken die hun werknemers een eerlijk loon betalen. 

Een nieuw sportmerk starten is een enorme uitdaging, ook financieel. Als je in onze missie gelooft, steun ons dan door één van onze t-shirts van organisch katoen en/of gerecycled polyester te kopen. Terwijl we groeien, zullen we nieuwe producten in onze shop toevoegen, die steeds aan onze hoge standaard voldoen. 

Geworteld in de oude Olympische Spelen

De naam Astyla komt van Astylos van Croton, een legendarische loper uit de oude stad Croton die in totaal 6 olijfkransen won in 3 opeenvolgende Olympische spelen van 488 tot 480 voor Christus. Astylos domineerde de stade (180 m sprint) en de diaulos (dubbele "stade" race) en won ook het hoplitodromos evenement, wat een loopwedstrijd was voor atleten in een volledige pantser-uitrusting. Hij was één van de grootste atleten uit zijn tijd.